Wat zijn de voordelen
van een toekomstvaste kabelverbinding?

De digitale wereld staat niet stil: elk jaar wordt er meer data verstuurd. De vraag naar bandbreedte neemt explosief toe. De kabelbedrijven bieden alle ruimte aan vooruitgang. De kabelnetwerken bestaan vrijwel geheel uit glasvezel en zijn 100% toekomstvast.

Waarom kabel?

Kabel biedt de beste beeldkwaliteit

Kabel is de modernste technologie met een enorme capaciteit. Kabel- en glasvezelnetwerken zijn vanwege hun bijzonder hoge capaciteit bij uitstek geschikt om haarscherpe televisiebeelden door te geven.

Bekijk de animatie
Kabel gebruikt heel veel glasvezel

Het dataverkeer over de kabelnetwerken verloopt bijna geheel via glasvezel. Daardoor zijn zowel FttH- als HFC- kabelnetwerken klaar voor de toekomst.

Bekijk de animatie
Continue controle over het netwerk

Miljoenen consumenten en bedrijven rekenen op een feilloze werking van het Nederlandse kabelnetwerk. Het is de belangrijkste infrastructuur voor breedband internet en televisie, en een ‘vitale infrastructuur’ voor de overheid.

Lees het artikel
Kabel is klaar voor de Gigabit toekomst

Nederlanders doen steeds meer online en hebben een groeiende behoefte aan breedbandcapaciteit. Met de toekomstvaste kabel is dat geen probleem: de kabel groeit mee met de vraag. De kabel gebruikt onder meer DOCSIS 3, de techniek die Gigabit snelheden mogelijk maakt.

Bekijk de factsheet (pdf)